ضرورت همافزایی کمیسیونهای تخصصی، گام اساسی و موثر برای تسهیل و تضمین اجرای موفق سند دانشبنیان غذا و تغذیه در استان
در جلسه همافزایی و هماهنگی کمیسیونهای تخصصی پنجگانه سند امنیت غذایی استان آذربایجان شرقی با محوریت پیشبرد اهداف سند ملی دانشبنیان غذا و تغذیه بر ضرورت همافزایی کمیسیونهای تخصصی، گام مهمی برای تسهیل و تضمین اجرای سند دانشبنیان غذا و تغذیه در استان تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلسه همافزایی و هماهنگی کمیسیونهای تخصصی پنجگانه دانشگاه علوم پزشکی تبریز با محوریت پیشبرد اهداف سند ملی دانشبنیان غذا و تغذیه، روز چهارشنبه، بیست و سوم مهرماه ۱۴۰۴، در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر احمد رضا جودتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر زهرا عبدالهی، مدیر گروه سیاستهای امنیت غذایی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور و روسا و دبیران پنج گانه کمیسیون تخصصی سند امنیت غذایی به محوریترین دستاوردهای اخیر در حوزه سلامت استان پرداخت.
دکتر جودتی در این جلسه، با اشاره به سهم ۲۵ درصدی دانشگاه علوم پزشکی و ۷۵ درصدی سایر ارگانها در تامین سلامت استان، اعلام کرد: طول عمر افراد در استان آذربایجان شرقی از ۵۳ سال به ۷۲ سال افزایش یافته است و این آمار ، گواهی روشن بر تاثیرگذاری اقدامات مشترک و اولویتبندی درست در حوزه بهداشت و تغذیه این استان بوده است و این رویکرد بزرگ تشریک مساعی بین ارگانها، زیربنای ما برای تحقق کامل اهداف سند ملی امنیت غذایی است.
وی با بیان اینکه عامل مهم موفقیت در این سند ملی دانشبنیان، گسترش همکاری و همفکری بین بخشی است، افزود: متولیان دستگاههای اجرایی در جهت سلامتی آحاد مردم جامعه باید دست به دست هم دهند و مسائل و مشکلات از جمله آموزش، فقر، شغل، مسکن، تغذیه و… را با رویکردی پیشگیرانه و بلندمدت ریشهکن کنند.
دکتر جودتی تاکید کرد که اجرایی شدن موفقیتآمیز سند ملی دانشبنیان غذا و تغذیه نیازمند توجه ویژه به مقولههای آموزش، افزایش تابآوری مدیران اجرایی در برابر چالشها، و در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، سیاسی، نظامی، امنیتی و اجتماعی است.
دکتر عبدالهی، مدیر گروه سیاستهای امنیت غذایی کشور، ضمن تقدیر از تلاشهای استان، بر نقش محوری هماهنگی بینبخشی تاکید کرد و گفت: وظیفه قانونی وزارتخانه تسهیل هماهنگی بینبخشی است تا مصوبههای پیشنهادی با سرعت به مرحله اجرایی برسند و گزارشات ارسالی و ارائه مشکلات و مسائل مهم استانی از این جلسات، مستقیماً به دفتر ریاست جمهوری کمک میکند تا این چالشها در جلسات وزارتخانه با کمک سایر دستگاههای اجرایی بالادستی با قدرت و فوریت حل شوند.
وی یادآور شد که سند ملی امنیت غذایی که در سال ۱۴۰۲ به تصویب رسیده، و در بازه زمانی ۱۰ ساله اجرایی میشود و شامل ابعاد فراهمی، دسترسی، سلامت، ایمنی و فرهنگسازی برای انتخاب غذای سالم است.
دکتر عبدالهی خاطرنشان کرد: در امنیت غذایی تنها تولید کافی نیست؛ دستگاههای اجرایی باید کمک کنند تا مواد غذایی فاقد هر گونه آلودگی باشند و این سند، تمهیدات لازم را از مزرعه تا سفره پیشبینی کرده است.
دکتر عبدالهی در پایان با اشاره به بیش از ۳۰۰ اقدام کلیدی در این سند، بر لزوم عملیاتی کردن اولویتها با منابع موجود تاکید کرد و گفت: مواردی چون بهبود کیفیت و سلامت نان، توزیع شیر در مدارس، و شناسه دار شدن محصولات باغات و مزارع جهت کنترل سموم، باید با هماهنگی کامل اجرایی شوند.
وی در خاتمه قول مساعد مبنی بر پیگیری های لازم جهت تامین بودجه و حتی تعیین ردیف اعتباری خاص برای اجرایی کردن پیشنهادهای سند ملی دانشبنیان غذا و تغذیه برای استان آذربایجان شرقی را داد.
دکتر نورآبادی، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان، سند ملی را با هدف همافزایی که از بذر تا سلول را پوشش میدهد، تشریح کرد. وی با اشاره به مدیریت موفق کرونا از طریق پیشگیری و هماهنگی بهموقع، ابراز امیدواری کرد که کمیسیونهای تخصصی پنجگانه (سلامت و تغذیه، تامین پایدار غذا، دفاع امنیتی، اقتصاد، استاندارد) بتوانند روند اجرایی شدن سند ملی را در استان به شکلی روان و موفقیتآمیز تسهیل کنند.
در خاتمه این جلسه، روسا و دبیران کمیسیونهای تخصصی، چالشهایی نظیر فرهنگسازی برای عموم، تغییر الگوی مصرف، مدیریت پسماندهای غذایی، و رفع شکافهای اجتماعی و بیمهای را مطرح کردند که تمامی موارد به عنوان محورهای اصلی کار آتی با تاکید بر راهکارهای عملیاتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر گردید جلسات کمیسیون ها بصورت منظم تشکیل و گزارشات اقدامات به صورت دوره ای به دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی مستقر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ارسال گردد.