0 دانشکده‌ی تغذیه پیشرفت خوبی داشته است/تغییرات الگوی غذایی در طول چند سال اخیر چندان مطلوب نیست - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز

تاریخ آخرین بروزرسانی : يکشنبه سوم تير 1397 ساعت 11:28
تاریخ : سه شنبه 15 اسفند 1396

بنیانگذار دانشکده‌ی تغذیه تبریز:

پرفسور سلطانعلی محبوب با بیان این مطلب اظهار کرد: دانشکده تغذیه تبریز با قدمتی بیش از نیم قرن در سال ۱۳۵۳ در دانشکده‌ی علوم دارویی و آزمایشگاهی تاسیس شد و در ابتدا گروه‌های بیوشیمی و تغذیه در این دانشکده فعالیت داشتند، در همین سال اقدام به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی کردیم، اما پس از انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها، این رشته به صورت کاردانی و کارشناسی ناپیوسته ارایه شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۶۳ دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه تبریز جدا شد، اما دانشکده‌ی تغذیه همچنان در دانشکده‌ی داروسازی سابق دایر بود و پس از استقلال، مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز در این رشته ایجاد شد و جای امیدواری است که این دانشکده که با یک رشته شروع به کار کرد، اکنون چند رشته تحصیلی اعم از علوم تغذیه و صنایع غذایی دایر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی اشتباهات تغذیه‌ای رایج گفت: با توجه به مسئولیتی که در بخش تامین امنیت غذایی استان و ارایه‌ی الگوی غذایی مناسب و تعیین سبد غذایی مطلوب برای مردم استان داشتم، تغییرات الگوی غذایی در طول چند سال اخیر در این منطقه چندان مطلوب نیست.
وی ادامه داد: زمانی در تبریز، بردن مهمان به رستوران‌ و فست فودها نشانه‌ی بی‌احترامی بود، اما امروزه مردم این را پذیرفته‌اند و در اکثر مهمانی‌ها شاهد استفاده از غذاهای آماده هستیم.
وی با بیان این که جای سبزیجات و میوه‌ها در سبد غذایی مردم خالی است، ادامه داد: مصرف کربوهیدرات و غلات و نان چندین برابر میزان میوه و سبزیجات مصرفی است و با مقایسه‌ای اجمالی، وضعیت هرم غذایی مصرفی ما متفاوت از هرم استاندارد بوده و بخش پایینی هرم بزرگ‌تر است.
محبوب خاطرنشان کرد: افزایش روز افزون فست فودها، مشکلات تغذیه‌ای زیادی را به بار آورده، اما دولت نیز با تامین امنیت غذایی برای مردم راه دسترسی به غذای سالم را فراهم کرده است.

• در سه شنبه 15 اسفند 1396
  • ساعت 20