rahbari

همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت برگزار شد

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خبر داد

افزایش ۳۳ درصدی زنان آلوده به HIV
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد:
در  طول سال جاری میزان ابتلای خانم‌ها به HIV، افزایش 33 درصدی داشته است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمدمهدی گویا در همایش تقدیر از مراقبان ایدز و سلامت اظهار کرد: افزایش تعداد زنان مبتلا بسیار نگران کننده است؛ چرا که احتمال ابتلای کودکان در این حالت افزایش می‌یابد.
وی در ادامه گفت: ۱۳ درصد معتادان مبتلا به HIV هستند که برای انتقال ندادن بیماری به دیگران نیاز به آموزش و پیشگیری دارند.
وی با اشاره به مقررات سازمان بهداشت جهانی به منظور پیشگیری و آموزش درباره‌ی HIV گفت: باید تا سال ۲۰۲۰، حدود ۹۹ درصد از مبتلایان را شناسایی کنیم که در کشور ما تنها درصد از بیماران شناسایی شده‌اند.
گویا با بیان اینکه حدود ۳۶ میلیون نفر در دنیا مبتلا به HIV هستند، گفت: دو میلیون کودک زیر ۱۵ سال که هیچ رفتار پرخطری نداشتند، درگیر این بیماری هستند؛ بنابراین همه حق برخورداری از سلامتی را دارند.
وی تاکید کرد: میزان ابتلا به ایدز در مقایسه با سال ۲۰۱۰، در جهان ۱۱ درصد کاهش داشته است و این در حالی است که میزان شیوع در منطقه‌ی مدینترانه‌ی شرقی در حال افزایش است.
وی با اشاره به بیماری یابی گفت: بیماری یابی در کل دنیا به ۶۰ درصد رسیده است که ۴۶ درصد از آنان تحت درمان هستند. ولی در مدینترانه‌ی شرقی ۳۷ درصد بیماریابی شده است که در تنها ۱۷ درصد تحت درمان است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: طبق تخمین‌ها، حدود ۶۶ هزار نفر مبتلا به HIV هستند که که نیمی از آنان شناسایی نشده‌اند.
وی گفت: گروه سنی ۲۱ تا ۳۵ سال که گروه بارور و موتور محرک جامعه هستند، ۵۲ درصد مبتلایان در کشور ما را تشکیل می‌دهند.
گویا با اشاره به تغییر الگوی انتقال بیماری در طول سال‌های اخیر بیان کرد: در طول سال‌های گذشته، ۸۰ درصد مبتلایان از طریق اعتیاد و
۲۰ درصد از طریق رابطه‌ی جنسی محافظت نشده به HIV  مبتلا شده بودند. ۸۳ درصد از مبتلایان، آقایان و ۱۷ درصد از آنان زنان بودند.
وی افزود: در طول سال جاری میزان ابتلای خانم‌ها به ۳۳ درصد افزایش یافته است که این نیز بسیار نگران کننده است.
رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اساس تاکید دولت یازدهم بر رسیدگی به حاشیه‌نشین‌ها، آذربایحان شرقی، عملمرد خوبی در این حوزه داشت.
همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حضور مسئولان استانی در مرکز بهداشت برگزار شدـ
همچنین در پایان این همایش از فعالان ایدز و سلامت استان تقدیر شد.
  • توسط فاطمه دایی
  • تایید شده فاطمه دایی