تاریخ : سه شنبه 14 آذر 1396

همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت برگزار شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

آمار مبتلایان به HIV در استان ما در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار کم است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد:
آمار مبتلایان به HIV در استان ما در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار کم است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محمد حسین صومی در همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت اظهار کرد:خوشبختانه امروز تمامى مسئولين ارشداستانى، هم جناب استاندار،هم امام جمعه محترم وهم تمامى مسئولين دركنارنظام سلامت هستند.مابايد سرعت خودمان را براى مقابله با ايدز بيشتر كنيم.
 وی افزود: تمامی تلاش ما در حوزه‌ی سلامت، آموزش به انسان‌ها برای ایجاد رفتار مناسب در آنان است. ولی باید توجه داشت که مخاطرات مختلف همواره انسان را تهدید می‌کنند. از این رو والدین باید فرزندان خود را طوری تربیت کنند که در مواجهه با مخاطرات، رفتار درستی از خود بروز دهند.
وی در ادامه با تاکید بر نقش هوشیاری در کنترل بیماری ایدز و آلودگی به ویروس HIV گفت: در اکثر موارد دیدگاه مثبتی نسبت به کسانی که در خصوص راه‌های پیشگیری از آلوده شدن به این ویروس تلاش و صحبت می‌کنند، وجود نداشت که امروزه این دیدگاه تا حدودی تعدیل شده است.
وی با اشاره به مزیت‌های طرح تحول سلامت ادامه داد: خوشبختانه اجرای این طرح سبب غربالگری بسیاری از بیماری‌ها از جمله سل و عفونت ویروسی HIV شد.
صومی با بیان این که آمار مبتلایان به HIV در استان ما در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار کم است، بیان کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده، آمار مبتلایان در استان ما ممکن است تا دو برابر نیز افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر نقش سازمان‌های مردم نهاد در آموزش و پیشگیری گفت: اگر هرکس مسئول آموزش به خود و دیگران باشد، تغییرات مثبتی در این خصوص احساس خواهد شدـ  وی خاطرنشان کرد: تشخیص به موقع می‌تواند هزینه‌های بعدی را کاهش دهد.
بنا بر همین گزارش درهمایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریزبه آمار مبتلایان به ایدز پرداخت و گفـت  : ۱۸۹ نفر در آذربایجان شرقی مبتلا به ایدز هستند. در استان ما ۴۳۴ مورد آلوده به ویروس HIV شناسایی شده است که۱۸۹ نفر از آنان مبتلا به ایدز بوده و۲۰۷ نفر نیز فوت کرده‌اند.
وی افزود: برنامه‌ی کنترل و مبارزه با ایدز در کشور ما جزو یکی از برنامه‌های مهم است و ما موظف به تامین سلامتی برای آحاد مردم هستیم. اما تنها ۲۵ درصد از خدمات در اختیار وزارت بهداشت است. از این رو امیدواریم تمامی ارگان‌های ذی‌ربط نقش خود را به درستی ایفا کنتد تا حقی از مردم ضایع نشود.
وی افزود: سازمانی بهداشت جهانی سه هدف عمده را تا سال ۲۰۲۰ تعیین کرده است که تمامی کشورها باید با توجه به امکانات خود در راستای تحقق آن تلاش کنند.
وی گفت: شناسایی، تحت مراقبت و درمان قرار دادان شناسایی شدگان و پیشگیری از انتقال ویروس به سایرین از جمله اهدافی است که باید تا سال ۲۰۲۰ محقق شوند.
درستی در ادامه با اشاره به ارائه‌ی خدمات نوین به مبتلایان  بیان کرد: تست‌های تشخیصی کامل و سریع، اجرای برنامه‌ی چهارم استراتژیک ایدز، وجود هفت مرکز مشاوره‌ی بیماری‌های رفتاری در تبریز و شش  شهرستان و وجود چهار مرکز ویژه‌ی زنان در چهار نقطه‌ی حاشیه‌ی تبریز از جمله‌ی این برنامه‌ها به شمار می‌آیند.
وی عنوان کرد: با توجه به گسترش روند تست‌های تشخیصی سریع در استان، بیش از ۱۷ هزار نفر تست شده‌اند که که ۲۶ نفر از آنان آلوده به ویروس بودند.
وی ادامه داد: در شش ماهه‌ی اول سال جاری نیز بیش از ۲۰ هزار نفر از طریق تست تشخیصی، آزمایش شده‌اند.
درستی با اشاره به تست مادران باردار گفت: انتقال از مادر به جنین یکی از شایع‌ترین روش‌های انتقال است که در شش ماهه‌ی اول سال بیش از ۱۰ هزار نفر اقدام به انجام  تست کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۶۰ هزار نفر در استان جزو گروه‌های پرخطر هستند که از طریق اعتیاد یا رفتارهای پرخطر جنسی ممکن است در معرض آلوده شدن به ویروس HIV باشند.
همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حضور مسئولان استانی در مرکز بهداشت آذربایجان شرقی برگزار شدـ
هچنین در پایان این همایش از فعالان ایدز و سلامت استان تقدیر شد.
  • توسط پروین جوادی
  • در 1396/09/14