تاریخ : سه شنبه 30 آبان 1396

تور خبری دانشگاه علوم پزشکی تبریز

خبرنگاران از بانک شیر و بخش تغذیه وریدی(TPN) مرکز الزهرا بازدید کردند.

بانک شیر بیمارستان الزهرای تبریز راهی برای شیردهی امن و سالم به نوزادان نارس/بیمارستان الزهرای تبریز، واحد نمونه ی کشوری در مراقبت های تکاملی نوزادان
فوق تخصص نوزادان تاکید کرد: بانک شیر بیمارستان الزهرای تبریز راهی برای شیردهی امن و سالم به نوزادان نارس است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مجید محله ای در بازدید خبرنگاران از بانک شیر بیمارستان الزهرای تبریز با ارائه ی توضیحاتی در خصوص بانک شیر مادران بیمارستان الزهرا اظهار کرد: در این بخش، بسته ی خدمتی تغذیه ی نوزاد نارس به صورت چرخه ی کامل و برای نخستین بار در کشور ارائه می شود.

وی افزود: کودکی که نارس به دنیا می آید، ممکن است نتواند تغذیه را تحمل کند. ولی اولین روزی که نوزاد قادر شد شیر را از نظر تغذیه ای تحمل کند، شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزاد به شمار می آید.

وی با ارائه ی توضیحاتی از اهدای شیر توسط مادران گفت: برخی مادران قادر به شیردهی نیستند و سایر مادران به عنوان اهدا کننده، می توانند شیر خود را اهدا کنند. این شیرها در داخل این واحد پاستوریزه شده و به صورت کاملا سالم مورد استفاده  قرار می گیرد.

دکتر "محمدباقر حسینی"، فوق تخصص نوزادان نیز در این خصوص اظهار کرد: اولین بانک شیر مادران در تیر ماه سال گذشته با هدف شیردهی به نورادان نارس افتتاح شده است.

وی افزود: مادرانی که مازاد بر نیاز نوزادان خود شیر دارند، می توانند اهدا کننده باشند و شیر در این بانک به صورت پاستوریزه و عاری از ریسک خطر انتقال بیماری در اختیار نوزادان قرار می گیرد. مادران اهدا کننده از نظر HIV، هپاتیت بی و ثی با هزینه ی بانک شیر مورد آزمایش قرار می گیرند.

وی با بیان این که بانک شیر در تمامی نقاط دنیا وجود دارند، تاکید کرد: در اروپا 220 بانک شیر، در آمریکا 16 بانک شیر مادر وجود دارد.

دکتر حسینی عنوان کرد: مصرف شیرهای خشک برای نوزادان نارس اصلا مطلوب نیست و سازمان جهانی بهداشت نیز بر ضرورت استفاده از شیر مادر و یا شیر یک انسان دیگر تاکید دارد و طبق فتوای مقام معظم رهبری، این اقدام اشکال شرعی ندارد.

بنابر همین گزارش، فوق تخصص نوزادان گفت: بیمارستان الزهرای تبریز، واحد نمونه ی کشوری در مراقبت های تکاملی نوزادان شناخته شده است.
دکتر محمدباقر حسینی در بازدید خبرنگاران از بخش تزریق وریدی (TPN) بیمارستان الزهرای تبریز گفت: فعالیت های این بخش در راستای فعالیت های تکاملی یگانه ی نوزادان یا (NIDCAP)  صورت می گیرد.

وی افزود: تمامی نیروهای مرتبط برای آموزش مراقبت های تکاملی نوزادان به  بیمارستان الزهرای تبریز به عنوان بخش نمونه ی کشوری در (NIDCAP) مراجعه می کنند.

وی با اشاره به روش نگه داری از نوزادان به روش NIDCAP بیان کرد: در این روش نوزادان در لانه و محیطی کاملا شبیه سازی شده با محیط،رحم از نظر نور و صدا نگه داری می شوند.

حسینی خاطرنشان کرد: مراقبت تکاملی از نوزادان نارس سبب کاهش عوارض و اختلالات احتمالی بعدی مثل اختلالات یادگیری می شود و تمامی مراحل درمانی نوزاد با توجه به نیازها و شرایط نوزاد انجام می شود.

"دکتر مجید محله ای"، فوق تخصص نوزادان نیز در این خصوص اظهار کرد: تمامی نوزادان نارس قبل از این که بتوانند از شیر مادر تغذیه کنند، باید یک سری مواد غذایی را به روش وریدی دریافت کنند.

وی افزود: به این منظور ما باید روزانه بیش از 15 نوع محلول وریدی را  در محیطی کاملا استریل و به دور از هرگونه میکروب و آلودگی با هم ترکیب کنیم.

وی تاکید کرد: اگر شرایط استریلیزه برای ترکیب این محلول های وریدی  موجود نباشد، عفونت و طول بستری شدن در نوزادان افزایش یافته و مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک های گران و عارضه دار می شویم.

دکتر محله ای خاطرنشان کرد: بخش TPN نوزادان مرکز آموزشی و درمانی الزهرای تبریز امکان مخلوط کردن این محلول ها را در بخشی کامل استریل، بدون دخالت دست و مکانیزه فراهم آورده است.

• توسط فاطمه دایی
  • تایید شده فاطمه دایی