تاریخ : يکشنبه 7 آبان 1396

دکتر کاوه مهرور (متخصص مغز و اعصاب):

ایرانی ها 10 سال زودتر از سایر کشورها دچار سکته مغزی می شوند/مردم به کمپین مجازی آگاهی رسانی سکته ی مغزی بپیوندند

هفت آبان مصادف با 29 اکتبر به نام روز جهانی سکته ی مغزی نامگذاری شده است

دکتر کاوه مهرور  متخصص مغز و اعصاب (دوره تکمیلی بیماریهای مغز – سکته مغزی)در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با بیان این مطلب اظهار کرد: روزانه 300 نفر در ایران دچار سکته ی مغزی می شوند. همچنین سکته ی مغزی یا استروک خطرناک ترین و در عین حال قابل پیشگیری ترین بیماری است که اگر به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان نیز خواهد بود و این در حالی است که میزان مرگ و میر ناشی از سکته ی مغزی در کشور حدود 20 الی 22 درصد است.
وی افزود: برای جلوگیری از عوارض بعدی، باید علایم سکته ی مغزی را به موقع شناخت و برخی ملزومات را برای پیشگیری از ابتلا به آن رعایت کرد؛ چرا که سلول های سیستم اعصاب مرکزی پس از آسیب دیدن در سکته ی مغزی تقریبا غیرقابل بازگشت هستند.
وی افزود: تغذیه ی مناسب و مصرف غذاهای کم چرب و کم نمک، ورزش، پیشگیری از چاقی، پرهیز از استعمال دخانیات و چک آپ سالانه از جمله راهکارهای جلوگیری از سکته ی مغزی به شمار می آیند و استعمال دخانیات و مصرف قلیان که امروزه به یکی از تفریحات جوانان تبدیل شده است، باید بیش از سایر موارد مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: برخی عوامل زمینه ساز سکته ی مغزی مانند سن، جنس و نژاد از کنترل فرد خارج هستند. اما با رعایت عوامل زمینه سازی مثل تغذیه که تحت کنترل خود انسان است، می توان از بروز سکته ی مغزی جلوگیری کرد.
وی در ادامه با اشاره به "روز جهانی سکته ی مغزی" بیان کرد: هفت آبان مصادف با 29 اکتبر به نام روز جهانی سکته مغزی نامگذاری شده است. از این رو مرکز تحقیقات مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حمایت ریاست انجمن حمایت از بیماران سکته ی مغزی، اقدام به راه اندازی کمپین استروک در 10 نقطه ی پرتردد شهر از جمله محوطه ی مصلای تبریز کرد و دانشجویان و پزشکان در این کمپین با ارائه ی اطلاعات و بروشورها و آگاهی دهی به مردم در خصوص سکته ی مغزی و گرفتن فشار خون و قند خون مراجعان را از این بیماری آگاه کردند.
وی از آغاز به کار "کمپین مجازی جرات یا حقیقت" از هفت آبان خبر داد و خاطرنشان کرد: مردم می توانند از طریق مرورگرهای اینترنتی و پیام رسان تلگرام به این کمپین مجازی پیوسته و اطلاعات جامع، درست و مفیدی را در خصوص علت بروز سکته ی مغزی، درمان، آشنایی و پیشگیری از آن کسب کنند.

• توسط رضا محمدی نسب
  • در 1396/08/07