تاریخ : شنبه 6 آبان 1396

فوق تخصص نوزادان:

پخش صدای مادران بر نوزادان نارس تاثیر مثبتی دارد

فوق تخصص نوزادان تاکید کرد: پخش صدای مادر برای خواب بهتر و تکامل عصبی و شنوایی نوزاد موثر و مفید است ولی صحبت مادر با نوزاد نارسش بهتر و موثرتر میباشد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر موسوی در اولین همایش آشنایی با مراقبت های تکاملی یگانه ی نوزادان منطقه ی غرب و شمال غرب کشور در دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: طبق مطالعات و آزمایشات به عمل آمده، پخش صدای مادران در حال قصه گویی، صدای ضربان قلب مادران تاثیر مثبتی بر نوزادان نارسی دارد که در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند. همچنین پخش موسیقی ملایم با شدت مجاز نیز سبب تغییرات مثبت در الگوی خواب نوزادان نارس شده است.
دکتر موسوی با اشاره به تحریک پذیری نوزادان افزود: نوزاد از نور، صدا، حرارت، میدان مغناطیسی و تجهیزات موجود در یک بخش تاثیر می پذیرد ومراقبتی و تداخلی که بدون توجه به شرایط فیزیکی، روحی و روانی نوزاد صورت گیرد، مورد تایید نخواهد بود و مداخله ی نادرست می تواند سبب آزاد شدن هورمون های استرس زا، تغیرات فشار خون و اکسیژن گیری و آسیب سلول های سفید مغز نوزاد شود.
موسوی با بیان این که هر کدام از حواس پنج گانه در زمان یکسانی با هم شکل نمی گیرند، گفت: زمان تکامل حواس مختلف بوده، اما این حواس در تعامل با هم هستند وحس لامسه اولین و حس بینایی آخرین حسی است که تکامل می یابد.
وی افزود: حواس ممکن است بر روی هم تاثیر مثبت و یا منفی داسته باشند؛ به این معنی که اگر نور در یک محیط کافی نباشد، بر روی شنوایی و بینایی تاثیر خواهد داشت.
وی با بیان این که در طول هفته ی 27 تا 34، آسیب پذیرترین حس، شنوایی است، افزود: طبق قانون ارتباط حسی، آسیب حس شنوایی می تواند بر توانایی صحبت در آینده اثرگذار باشد.
این فوق تخصص نوزادان گفت: جنین همه ی صداهای 70 تا 85 دسیبل را در رحم مادر می شنود و حتی صدای دعواهای خانوادگی هم برای جنین ملموس هستند.
وی تاکید کرد: صدای قابل قبول دربخش های نوزادان حداکثر۴۵ دسی بل باید باشد تا آسیب نرساند و باید از هر گونه صدای مزاحم و تغییر ناگهانی در صدای محیط جلوگیری کنیم.
وی در ادامه با اشاره به حس بینایی نوزادان گفت: حس بینایی بسیار مهم است وچشم ها پنجره ی مغز تلقی می شوند. هرچند نوزاد در محیط کاملا تاریک رحم زندگی می کند، ولی نور قرمز و سفید تا حدی می توانند در رحم مادر به نوزاد برسند.
وی خاطرنشان کرد:بر خلاف سایر حس ها نوزاد برای تکامل حس بینایی نیازی به محرک و نور ندارد و در بخش ها نیز میزان نور دریافتی نوزاد، باید کنترل شود. همچنین از تغییرات ناگهانی منبع نور در بخش ها نیز باید خودداری شود..
همچنین شرکت کنندگان در این همایش در قالب کارگاهی از بخش NICU و بانک شیر مادران و واحد TPN مرکز آموزشی درمانی الزهرا بازدید کردند.

• توسط فاطمه دایی
  • در 1396/08/06