rahbari
تاریخ : پنجشنبه 4 آبان 1396

فوق تخصص نوزادان : 13 درصد از نوزادان ایرانی نارس به دنیا می آیند./ نوزادی، آسیب پذیرترین دوره ی رشدی انسان به شمار می آید .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکترمحمد باقر حسینی دراولین همایش آشنایی با مراقبت های تکاملی یگانه ی نوزادان منطقه ای غرب و شمال غرب کشور اظهار کرد: نوزادان  نارس از نظر رشد و تکامل عصبی آسیب پذیر هستند و از این رو احتمال ابتلا اختلالات یادگیری، حرکتی و آسیب های مغزی در کودکانی که به طور زود رس متولد شده اند، بیش از سایر نوزادان است .
دکتر حسینی با بیان اینکه نوزادان قادر به درک محیط با حواس هستند، افزود: همه دریافتها و پیامهایی که یک نوزاد از محیط دریافت می کند، روی تکامل نوزاد تاثیر دارد و به صراحت می توان گفت نوزادی، آسیب پذیرترین دوره ی رشدی انسان به شمار می آید .
وی بیان کرد: هر چه یک نوزاد با سن کمتر و زودتر از موعد متولد شود سطح مغز نیز ساده و دارای چین خوردگی های کمتری خواهد بود و عمده تفاوت مغز نوزادان نارس و رسیده مشاهده شده در میزان ماده سفید مغز است .
دکتر حسینی با اشاره به علت آسیب پذیری نوزادان گفت : جنین در رحم مادر در یک محیط امن و آرام و فاقد نور و صدا زندگی میکند، بنابراین در تولد زودرس باید شرایط مشابهی را برای زندگی نوزاد در محیط غیر رحمی فراهم کنیم وی افزود: حس لامسه ی جنین از 7 الی 18 هفتگی ،حس شنوایی از 18 الی 36 هفتگی و حرکات جنین از 20 الی 25 هفتگی آغاز میشوند اما بینایی دیرترین حسی است که تکامل می یابد بنابراین باید رفتار با جنین را طبق این برنامه تنظیم کرد .
وی تاکید کرد: ما میتوانیم سرنخ رفتار با نوزاد را در رفتار خود نوزادان رد یابی کنیم . همچنین نیاز هر نوزاد زود رس با سایرین تفاوت دارد و ضربان قلب، تنفس، میزان هوشیاری، خواب و بیداری باید در بررسی مورد توجه قرار گیرند .
دکتر حسینی با اشاره به برنامه تکاملی یگانه نوزادان بیان کرد : این برنامه با هدف بهبود مراقبت های نوزادان با همکاری بیمارستان ، پدر و مادر و خانواده در سال 92 ایجاد شد و 4 بیمارستان به عنوان پایلوت برای اجرای آن در کشور تعیین شدند . بیمارستان الزهرا تبریز به عنوان یکی ار بیمارستانهای منتخب کشور برای اجرای مراقبت های تکاملی انتخاب گردید . اکنون حدود 16 نفر مربی در کشور دوره مراقبت های تکاملی نوزادان NIDCAP را گذراندند که 4 نفر آنها در بیمارستان تبریز اشتغال دارند .
فوق تخصص نوزادان با تاکید بر این که شیوه مراقبت های تکاملی نوزاد باید اصلاح شود گفت : بررسی میزان قند خون، تزریق نوزاد و ... باید زمانی انجام بگیرد که نوزاد خواب نیست و نگاه باید نوزاد محور باشد .
اولین همایش منطقه ای مراقبت تکاملی یگانه نوزادان شمال غرب و غرب کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به مدت دو روز در حال برگزاری است .
دکتر میرنیا فوق تخصص نوزادان و دبیر علمی همایش گفت: مهمترین محورهای عملی این همایش شامل رفتارشناسی نوزاد نارس، خواب و مراقبت خوشه ای، اثرات صدا و نور بر روی نوزاد نارس، مراقبت خانواده محور و تغذیه با شیر مادر است و در مرکز  الزهرا که از سوی یونیسف، پایلوت میباشد کارها را بصورت عملی دنبال خواهیم کرد .
آلبوم تصاویرهمایش منطقه ای مراقبت تکاملی یگانه نوزادان شمال غرب و غرب کشور امروز در تبریز آغاز شد

• توسط فاطمه دایی
  • تایید شده فاطمه دایی