rahbari
تاریخ : پنجشنبه 20 مهر 1396

همایش کشوری کاهش خطر بلایا در بهداشت استان برگزار شد

فرماندار تبریز: بیش از 400 هزار تبریزی در مناطق حادثه خیز زندگی می کنند/دخالت انسان در طبیعت، زمینه ساز بلایای طبیعی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، فرماندار تبریز در همایش کشوری کاهش بلایا در بهداشت استان گفت: هر جامعه ای که از نظر مهندسی اجتماعی درست اداره شود، می تواند نیازهای مردم و جامعه را به درستی و به موقع پاسخ دهد و در چنین جامعه ای، انقلاب، اعتراض و خشونتی دیده نمی شود و میزان خسارت نیز در این جوامع بسیار کم خواهد بود.
رحیم شهرتی فر افزود: دگرگونی در طبیعت نیز به همین منوال است و دخالت ناروای انسان ها زمینه ی بلاخیز شدن این دگرگونی را فراهم می کند. اگر نیازهای جامعه به موقع شناسایی شوند، دچار بحران نخواهیم شد. دخالت و دستکاری های ناروای بشر در استفاده از موهبت طبیعت زمینه ساز برخورد تند طبیعت با انسان شده است.
شهرتی فر با اشاره به سیل اخیر آذربایجان شرقی گفت: اگر هدایت سیلاب به خط انتقال سهند و اسکو نبود، خسروشهر نیز در معرض سیلاب شدید بود و خوشبختانه پیش بینی ها و هشدار به موقع هواشناسی و فرمانداری، توانست تا حدی از شدت بحران بکاهد.
وی با اشاره به نقش مردم در کاهش خطرات بالایا بیان کرد: استفاده ی بیش از حد از ظرفیت منابع طبیعی و چرای غیرقانونی دام ها سبب از بین رفتن منابع شده و زمینه ی سیلاب تند در شیب تند را فراهم آورد و مردم باید اثرات برخورد با طبیعت را نیز مد نظر داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: خطر سیل به طور کامل از شهر ما رفع نشده و در صورت بارش شدید دوباره این خطر شهر ما را تهدید می کند. همچنین حاشیه نشینی، زلزله خیز بودن استان و بافت فرسوده ی تبریز باید مهم ترین دغدغه ی مسئولان باشد و ستاد باز آفرینی پایدار شهری باید به طور جدی تری به این موضوع ورود کنند.
گفتنی است، در این مراسم از مسئولان ذی ربط در مدیریت بحران استان تجلیل به عمل آمد.

• توسط فاطمه دایی
  • تایید شده فاطمه دایی