تاریخ : پنجشنبه 20 مهر 1396

نخستین همایش کشوری تغذیه وریدی خوراکی نوزادان

دانشگاه علوم پزشکی تبریز نخستین همایش کشوری تغذیه وریدی خوراکی نوزادان با رویکرد تکاملی را برگزار کرد
نخستین همایش کشوری تغذیه وریدی و خوراکی نوزادان با شرکت اساتید مجرب کشور و با هدف بررسی چالش های تغذیه وریدی و خوراکی نوزادان، در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد .
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: با بیان اینکه مرکز وریدی نوزادان با هدف کاهش مرگ و میر نوزادان در تبریز راه اندازی شده است، اظهار کرد: با توجه به یک سری استانداردها، تغذیه وریدی نوزادان نارس باید در شرایط امن تهیه شده و در محیط امن با ویژه گی هایی خاص و بهداشتی برای مراقبت از نوزادان ارائه شود .
محمد حیدرزاده افزود: این همایش با شرکت اساتید مجرب کشور برای بررسی و جمع بندی در این خصوص ایجاد شده است که آیا راه اندازی این سیستم در کشور مورد نیاز است یا نه، که به نظر بنده ضروری است راه اندازی این سیستم در سایر نقاط کشور انجام بگیرد چرا که جزوی از مراقبتهای ضروری نوزادان محسوب میشود.
گفتنی است در این همایش روشهای جدید تغذیه وریدی، چالشهای موجود تغذیه وریدی و طرح چالشها در تغذیه خوراکی نوزادان نارس، معرفی بانک شیر و راه های بهبود وضعیت شیر مادربررسی میشود
شایان ذکر است همایش کشوری تغذیه وریدی نوزادان از امروز و به مدت دو روز در دانشگاه علوم پزشکی تبریز آغاز به کار کرده است .
فوق تخصص نوزاد با بیان اینکه تنها بانک شیر فعال کشور در بیمارستان الزهرای تبریز مستقر است، گفت: بانک شیر حامی مادرانی است که شیرشان جوابگوی نیازهای نوزادان نیست.
 محمدباقر حسینی، با بیان اینکه تغذیه یک نوزاد زمانی کامل است که از دو بخش وریدی و خوراکی تامین شود، اظهار کرد: نقش شیر مادر در تغذیه کامل نوزاد بسیار حائز اهمیت بوده و ما همواره سعی داریم در بخش مراقبت‌های ویژه‌، شیر مادر را برای نوزاد فراهم کنیم؛ بخش مراقبت ویژه نوزادان باید شرایطی را برای مادران ایجاد کند تا بتوانند شیر خود را دوشیده و نوزاد را تغذیه کنند.
 عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: اگر فردی دارای شیر کم و یا نوزاد چند قلو باشد، بانک شیر مادران تامین شیر و تغذیه نوزاد را برعهده می گیرد و شیر مادرانی که به این مرکز اهدا شده، به طور پاستوریزه و بهداشتی در اختیار نوزادان قرار می‌گیرد.
 وی افزود: زمانی که نوزادی متولد می‌شود در روزهای نخست تولد، تغذیه وریدی را به صورت تی پی ان دریافت کرده و در کنار آن تغذیه با مقدار کم شیر مادر تامین می‌شود و پس از طی مدتی شیر مادر افزایش می‌یابد.
 حسینی با اشاره به اینکه مادرانی که با کمبود شیر مواجه هستند، می توانند نیاز نوزاد به شیر را از بانک شیر تامین کنند، افزود: با مراجعه ی مادران به شیر بانک، تغذیه نوزاد به طور کامل تامین می‌شود.
 وی بیان کرد: وزارت بهداشت بنا به اهمیت بانک شیر در حال گسترش بانک شیر مادر در کشور است.
 حسینی ادامه داد: از تیرماه سال گذشته، بانک شیر مادران در تبریز فعال شده و با همکاری معاونت بهداشت و مادران اهدا کننده‌ی شیر، روزانه حدود چهار لیتر شیر مادر در بانک شیر به صورت پاستوریزه توزیع می‌شود.
 وی تاکید کرد: با توجه به راه‌اندازی شیر بانک در تبریز، میزان مرگ و میر نوزادان و بیماری‌ها‌ی عفونتی و مشکلات گوارشی نوزادان کاهش چشم گیری یافته است.

آلبوم تصاویرنخستین همایش کشوری تغذیه وریدی خوراکی نوزادان

• توسط فاطمه دایی