تاریخ : چهارشنبه 25 مرداد 1396

در ادامه کنگره‌ی بین‌المللی تازه‌های تشخیص، پیشگیری و درمان سرطان‌های دستگاه گوارش

حدود 40 درصد از سرطان‌ها قابل‌پیشگیری هستند

دکترای تخصصی مولکولار اپیدمیولوژی سرطان تأکید کرد: حدود 40 درصد از سرطان‌ها قابل‌پیشگیری هستند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر رویا دولت‌خواه در اولین کنگره بین‌المللی تازه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان‌های دستگاه گوارش در تبریز و با اشاره به پیشگیری از بروز سرطان اظهار کرد: پیشگیری اولیه ازجمله روش‌های مداخله‌ای است که می‌تواند زمینه‌ی کنترل بیماری را فراهم کند و اگر موفق به کنترل در این مرحله نشدیم، وارد پیشگیری ثانویه پس از بروز علائم می‌شویم.

وی افزود: باوجود روش‌های غربالگری در دسترس و رایگان و ارزان‌قیمت کسی از این روش‌ها در راستای تشخیص به‌موقع استفاده نمی‌کند و این در حالی است که پیشگیری سنگ بنای مبارزه با سرطان به شمار می‌آید.

وی عنوان کرد: ارزیابی سیستماتیک از وضعیت موجود سرطان و ریز برگ خریدها در کشور از گام‌های اولیه‌ای است که ما را در تشخیص به‌موقع و اقدامات بعدی یاری می‌کند. ثبت اطلاعات مبتنی بر سرطان بر اساس منطقه‌ی جغرافیایی، اقلیم سایر عوامل خطرزا در برآورد یک برنامه‌ی جامع از وضعیت موجود بسیار مؤثر است.

وی گفت: درصورتی‌که بتوان بار قابل‌اجتناب عوامل خطر را کاهش داد، می‌توان از سایر هزینه‌های اضافی و بار تحمیل‌شده‌ی بعدی جلوگیری کرد. همچنین ارزیابی افراد ریسک‌پذیر نیز از اقداماتی است که نقش مؤثری در غربالگری دارد.

دولت‌خواه با اشاره به نقش تغذیه در بروز سرطان گفت: طبق تحقیقات به‌عمل‌آمده، مصرف فیبر و سبزی‌ها، ترک سیگار و مصرف مشروبات الکلی از مواردی است که کم تر کسی به آن توجه می کند. همچنین تغذیه نیز نقش پررنگی در پیشگیری از سرطان دارد و میزان آرسنیک موجود در برنج و پخت گوشت در دمای بالا از عوامل موثر در بروز سرطان های گوارشی هستند.

دولتخواه افزود: برنامه های مداخلاتی باید مبتنی بر فرهنگ و سیاست های حاکم بر آن جامعه باشد و تمامی ذی نفعان از جمله زنان و فراد آسیب پذیردر مداخله و انجام تحقیقات مورد توجه قرار گیرند.
وی تاکید کرد: اضافه وزن و چاقی، مصرف مواد اعتیاد آور و کم تحرکی از علل زمینه ساز بیماری هایی از جمله دیابت هستند که در بروز سرطان نیز نقش دارند.
گفتنی است اولین کنگره ی بین المللی تازه های تشخیص، پیشگیری و درمان سرطان های دستگاه گوارش به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حضور سخنرانان بین المللی به مدت دو روز در حال برگزاری است

• توسط رضا محمدی نسب
  • در 1396/05/25