rahbari
تاریخ : چهارشنبه 25 مرداد 1396

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

سونامی سرطان را قبول نداریم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: شایعه ای به نام سونامی سرطان را قبول نداریم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمدحسین صومی در اولین کنگره‌ی تازه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان‌های دستگاه گوارش در تبریز و با اشاره به اپیدمیولوژی سرطان‌های دستگاه گوارش در ایران اظهار کرد: سرطان به‌عنوان یکی از سه علت عمده‌ی مرگ‌ومیر در جهان تلقی می‌شود و 60 درصد از 14 میلیون سرطان در جهان در کشورهای کم‌تر توسعه‌یافته اتفاق می‌افتد.

وی افزود: طبق تحقیقات به‌عمل‌آمده، مردان 25 درصد بیشتر به سرطان‌های مختلف مبتلا می‌شوند. همچنین سرطان‌های ریه، سینه و معده از سرطان‌های شایع در جهان هستند.

وی عنوان کرد: حدود پنجاه‌درصد کسانی که دچار سرطان می‌شوند، در همان سال اول فوت می‌شوند و اگر طول عمر سرطانی‌ها به بیش از پنج سال برسد، می‌توان از توانایی سیستم سلامت مطمئن شد.

صومی با اشاره به شاخص های علمی گفت: این شاخص به شانس بقا، برخورداری از آموزش و درآمد در یک کشور اشاره دارد و پایین بودن این شاخص با میزان بروز سرطان ارتباط مستقیم دارد.

وی گفت: در سال 2030 حدود 24 میلیون نفر سالانه به سرطان مبتلا خواهند شد و طبق بررسی‌های به‌عمل‌آمده، سیگار یکی از عوامل بسیار مؤثر در بروز سرطان است. عفونت‌های متعدد، سبک زندگی، تغذیه، مصرف الکل و کاهش فعالیت فیزیکی نیز از دیگر علل بروز و شیوع سرطان به شمار می‌آیند.

وی بابیان این‌که سونامی سرطان را قبول نداریم، گفت: در ایران، بیش از 169 در صد هزار نفر سرطان نداریم و این در حالی است که افراد مبتلا اکثراً شناسایی می‌شوند.

صومی تأکید کرد: طبق تحقیقات، سرطان کبد در آینده کم‌تر خواهد شد؛ ولی سن مبتلایان به دلیل ابتلا به هپاتیت ث کم‌تر خواهد شد. سرطان کبد در جامعه‌ی ما هشتمین علت مرگ‌ومیر به شمار می‌آید.

وی عنوان کرد: سال گذشته حدود 90هزار نفر سرطان ثبت‌شده در کشور داشتیم که حدود 30 هزار نفر فوت شدند.
وی افزود: سرطان معده در کشور ما به‌عنوان اولین عامل مرگ‌ومیر در مردان و دومین علت پس از سرطان سینه در زنان به شمار می‌آید.

رئیس دانشگاه علوم.پزشکی تبریز اظهار کرد: در طول پنج سال گذشته میزان بروز سرطان معده در استان کاهش 20 درصدی داشته است. سرطان‌های معده، کلورکتال و مری جزو پنج سرطان شایع گوارشی در آذربایجان شرقی هستند.

وی با اشاره به جایگاه ایران در آسیا گفت: ایران ازنظر بروز سرطان معده در آسیا یازدهم و ازنظر سرطان مری پنجم است.

صومی افزود: بیشترین آمار ابتلا به سرطان گاستریک متعلق به استان اردبیل است و برعکس در بندرعباس و کرمان میزان بروز سرطان معده بسیار پایین‌تر است.
گفتنی است اولین کنگره‌ی بین‌المللی تازه‌های تشخیص، پیشگیری و درمان سرطان‌های دستگاه گوارش به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حضور سخنرانان بین‌المللی به مدت دو روز در حال برگزاری است.

• توسط رضا محمدی نسب
  • در 1396/05/25