rahbari
تاریخ : دوشنبه 2 مرداد 1396

رئیس مرکز بین الملل P7MEDICINE دانشگاه دوسلدورف آلمان:

تشخیص دقیق‌ بیماری سرطان باعث درمان موثرتر بیماری می‌شود و نیز انتخاب درمان مناسب جلوی تاخیر درمان را می‌گیرد

رئیس مرکز بین الملل P7MEDICINE دانشگاه دوسلدورف آلمان معتقد است که سن ابتلا به سرطان پستان در ایران نسبت به آمارهای جهانی پایین‌تر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،  پروفسور کریم نیر نیا در سخنرانی خود در دانشکده علوم پزشکی تبریز با محوریت " رویکرد پزشکی فرد محور در تشخیص و درمان هدفمند سرطان" تاکید کرد: در جهان از بین هر هشت خانم یک نفر ریسک ابتلا به سرطان پستان را دارد که 95 درصد آن‌ها خانم‌های بالای 40 سال هستند که متاسفانه در این ایران این بازه سنی کاهش یافته که حدود 60 درصد خانم‌های مبتلا به سرطان پستان زیر 40 سال هستند.

وی با بیان اینکه بیشتر در پزشکی از روش آزمون و خطا استفاده می‌شود، گفت: گاهی حتی در شرایط مشابه و یکسان بودن نوع بیماری، مشاهده می‌شود که شیوه درمان یکسان در افراد مختلف نتایج متفاوتی دارد و در این میان مفهومی به نام پزشکی فرد محور مطرح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پزشکی فردمحور نوع خاصی از پزشکی نیست بلکه نوعی مدل در انتخاب شیوه درمان است، افزود: معمولاً در پزشکی خود بیماری مرکز توجه قرار می‌گیرد و به شرایط بیمار توجهی نمی‌شود در حالیکه در پزشکی فرد محور تمرکز بر روی خود فرد بیمار است.

نیر نیا DNA و RNA  را دو ابزار مهم در پزشکی فرد محور دانست و ادامه داد: هم چنین در این روش اطلاعات مربوط به بیمار از قبیل ژن‌ها، شرایط فیزیولوژی، محیط جغرافیایی و محیط زندگی، میزان فشار اجتماعی، شرایط روحی و روانی و حتی میزان استرس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: علاوه بر اینکه ابتلا به سرطان بار فکری و عاطفی زیادی بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند، حدود 150 میلیون تومان هزینه یک بیمار سرطانی است.

وی کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیمار را بسیار مهم دانست و گفت: تشخیص دقیق‌ بیماری باعث درمان موثرتر بیماری می‌شود و نیز انتخاب درمان مناسب جلوی تاخیر درمان را می‌گیرد.

نیر نیا ادامه داد: با مدیریت موثر بیماری می‌توان از تجویز داروهای غیر ضروری پرهیز کرد و از طرفی هزینه درمان را برای بیمار کاهش داد و از طرفی با داشتن اطلاعات کافی می‌توان عوارض و اثرات دارو و شیوه درمان را پیش بینی کرد و در صورت نیاز شیوه را عوض کرد.

وی با بیان اینکه روح و روان انسان از طریق جسم با محیط بیرون ارتباط برقرار می‌کند، گفت: تفکرات و نوع زندگی فرد در درمان و حتی پیشگیری از سرطان بسیار مهم است و استرس و فشارات روحی می‌تواند زمینه رشد سریع آن را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: باید پزشکان تعریف واقعی و درست شیمی درمانی‌ را به بیماران توضیح دهند چرا که در شیمی درمانی در کنار سلول‌های سرطانی دیگر سلول‌های بدن نیز نابود می‎شوند و تمام سلول‌های سرطانی نیز نابود نمی‌شوند که باید به این دو موضوع توجه شود.
  • توسط رضا محمدی نسب
  • در 1396/05/02