تاریخ : چهارشنبه 14 تير 1396

دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیشگام نخستین همایش منطقه ای اختلالات طیف اتیسم در کشور

باهمکاری تشکلهای مردمی،دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیشگام برگزاری نخستین همایش منطقه‌ا‌ی اتیسم در کشور شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، نخستین همایش منطقه‌ای اختلالات طیف  اتیسم ایران امروز در تالار شهید شایان مهر دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
  در این همایش قائم مقام رئیس دانشگاه،، معاون توانبخشی وزارت بهداشت، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران، دبیر انجمن گفتار درمانی ایران و کارشناسان و متخصصان فعال حضور داشتند.
  "سعیده صالح غفاری" مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با اشاره به ضرورت برگزاری همایش‌های منطقه‌ای در کشور، اظهار کرد: این انجمن، با هدف آموزش و شناخت بیشتر اتیسم در ایران، نسبت به طراحی همایش های منطقه ای در سراسر کشور اقدام کرده که دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیشگام برگزاری اولین همایش منطقه ای در این حوزه شد.
  وی با تاکید بر لزوم حساسیت بیشتر جامعه به اتیسم تصریح کرد: با توجه به اینکه آمار شناسایی و تشخیص افراد مبتلا به اتیسم رو افزایش است لزوم توجه به این مقوله در جامعه بیش از گذشته حس می شود.
  مدیرعامل انجمن اتیسم ایران با اشاره به اینکه بر اساس آمار جهانی نسبت مبتلایان به این بیماری یک در 63 نفر است، اضافه کرد: گرچه ما در ایران با چالش نقص آمار مواجهیم اما بر اساس بررسی های سازمان بهزیستی، این نسبت در کشور ما یک در 100 نفر اعلام شده است.
صالح غفاری با بیان اینکه همین آمار هم تعداد کمی نیست و باید نسبت به آن حساس بود گفت: همینک با ارتقای آگاهی جامعه از علائم اتیسم، بیماران تازه تشخیص درحال افزایش بوده بطوریکه بزرگسالان هم بواسطه شناخت بهتر، خود را به این انجمن معرفی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری سمینارهای منطقه ای می تواند راهکاری مناسب برای ارتقای آگاهی جامعه و نیز تبادل تجربیات و علوم جدید بین کارشناس و درمانگران و خانواده ها باشد.
  غفاری افزود: هدف ما از برپایی همایش های منطقه ای این است که درمانگران و حتی خانواده ها آموزش های مقدماتی مداخلات اولیه را فرا گرفته و سپس مبتلایان را برای دریافت درمان های تخصصی به مراکز مربوطه ارجاع نمایند.
مدیرعامل انجمن اتیسم ایران از کمبود نیروهای تخصصی و درمانگر در کشور خبر داد و گفت: آموزش خانواده ها در سطح مقدماتی می تواند گام بزرگی برای جبران خلاء های موجود باشد.
  وی ضمن تقدیر از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نیز تشکل های مردمی فعال این شهر برای همکاری در برگزاری نخستین همایش منطقه ای اتیسم ایران گفت: آمادگی داریم تا در صورت آمادگی و همکاری شهرهای دیگر، سمینارهای مشابه را در سراسر کشور برگزار نمائیم.

• توسط فاطمه دایی
  • در 1396/04/14