تاریخ : يکشنبه 28 خرداد 1396

برای نخستین بار:

آغاز بکار اولین مرکز تغذیه وریدی نوزادان در شهر اولین ها

از اولین مرکز تغذیه وریدی نوزادان کشور در مرکز آموزشی درمانی الزهراء(س) تبریز بهره برداری شد.
با راه اندازی این مرکز برای اولین بار در کشور فرآیند آماده سازی و مخلوط کردن سرم های تغذیه وریدی نوزادان نارس بستری، در محیطی آسپتیک و با بهره گیری از دستگاههای اتوماتیک و بدون دخالت دست انسان انجام شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر مجید محله ای فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مسئول اجرای این پروژه گفت: این برنامه به همت اساتید نوزادان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حمایت اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) در بیمارستان الزهراء(س) اجرا و به مرحله بهره برداری رسیده است.
لازم به ذکر است که طبق استانداردهای معتبر علمی، روند آماده سازی و مخلوط کردن سرمهای وریدی در بخشهای مراقبت نوزادان بایستی در محیطی آسپتیک به نام "اتاق تمیز" (Clean Room) انجام شود که تا کنون در هیچیک از مراکز درمانی کشور مهیا نبوده است و همین امر، نوزادان بستری و بخصوص نوزادان نارس را در معرض عوارض بسیار از جمله عفونتهای نوزادی و افزایش طول مدت بستری قرار داده و در نهایت باعث افزایش میزان مرگ ومیر این نوزادان گردیده است.
با اجرای پروژه تغذیه وریدی نوزادان در مرکز آموزشی درمانی الزهراء (س)، اولین اتاق تمیز با استانداردهای روز دنیا مجهز به دستگاههای تمام اتوماتیک مخلوط کننده(Compounder)  تاسیس گردید. با راه اندازی این مرکز دستورات پزشک معالج توسط سیستم کامپیوتری به این مرکز منتقل و محلولهای تغذیه وریدی با نظارت همکاران فارماکولوژیست بالینی، بدون دخالت دست انسان و در شرایط استریل جهت تزریق به نوزادان آماده می شوند. بدین ترتیب روند تجویز این محلولهای وریدی با دقت بسیار بالا و با کمترین ریسک عفونت انجام می گیرد.
امید است در آینده نزدیک و با حمایت سازمانهای بیمه گر، بهره گیری از این سیستم در تمام بخشهای مراقبتهای ویژه نوزادان کشور شاهد کاهش چشمگیر مرگ و میر نوزادان باشیم.
  • توسط پروین جوادی
  • در 1396/03/28