تاریخ آخرین بروزرسانی : پنجشنبه سوم اسفند 1396 ساعت 13:55
تاریخ : دوشنبه 2 بهمن 1396

مدیر پرستاری استان در نشست خبری هفته پرستار گفت :

پرستاران مطالبه‌ای جز پرداخت معوقات و اجرای قانون سختی کار ندارند/ مردم به شرکت‌های خدماتی غیرمجاز اعتماد نکنند
رئیس اداره پرستاری و رییس سازمان نظام پرستاری تبریز تاکید کرد: پرستاران مطالبه‌ای جز پرداخت معوقات و اجرای قانون سختی کار ندارند.
به گزارش ایسنا، عبداله صفری در نشست خبری هفته‌ی پرستار با بیان این مطلب اظهار کرد: کمبود نیروی انسانی، معوقات اضافه‌کاری‌ها و تعرفه‌گذاری و عملی نشدن قانون سختی کار از جمله مشکلاتی است که جامعه‌ی پرستاری را درگیر کرده است؛ به طوری که با گذشت ۳۰ سال از تصویب قانون سختی کار برای پرستاران هیچ اقدامی برای عملی شدن آن انجام نشده است.
وی با بیان این که در حال حاضر به یک هزار پرستار متخصص و یک هزار پرستار غیرحرفه‌ای در استان نیاز داریم‌، عنوان کرد: با عنایت وزارت بهداشت و تمدید طرح نیروی انسانی و افزایش آن از دو سال به چهار سال، به کارگیری دانشجویان اتاق عمل و پرستاری از ترم ششم و جذب نیروهای شرکتی مشکل کمبود نیروی انسانی تا حدودی برطرف شد.
وی در ادامه با اشاره به  وضعیت استخدام‌ها گفت: مجوز بیش از ۱۱ هزار استخدام پیمانی از سوی وزارت بهداشت صادر شده بود که سهم استان ما ۵۰۰ نفر بود. نزدیک ۷۰۰ نفر نیر از اواخر سال گذشته و سال جاری به طور شرکتی جذب شده‌اند که معوقات کارانه‌ها و اضافه‌کاری و اعمال محدودیت بیمه‌ها از عمده مشکلات آنان است.
صفری در ادامه با اشاره به آخرین آمار پرستاران در کشور بیان کرد: بیش از ۲۰۰ هزار پرستار و ۱۲۴ هیئت مدیره‌ در سازمان نظام پرستاری کشور وجود دارند؛ از این میزان بالغ بر ۹ هزار نفر پرستار در سطح آذربایجان شرقی فعالیت دارند که نزدیک به هفت هزار نفر آنان در ۵۱ واحد بیمارستانی اعم از نهادها، بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی انجام وظیفه می‌کنند و سازمان نظام پرستاری استان بیش از شش هزار عضو دارد.
 رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که راه برای شیادان و  کلاهبرداران در مراقبت در منزل فراهم شده است، گفت: شیادان و شرکت‌های خدماتی بدون مجوز در مراقبت در منزل بیشترین سود را می‌برند و در مواردی استفاده از جاروبرقی به عنوان ساکشن توسط نیروهای شرکت‌های خدماتی بدون مجوز گزارش شده است؛ بنابراین مردم به این شرکت‌ها اعتماد نکنند.
وی افزود: به منظور رصد وضعیت بیمار پس از ترخیص و پیگیری چگونگی انجام وظیفه‌ی پرستاران، حدود ۲۰ مرکز مشاوره‌ی پرستاری در سطح استان وجود دارد که به ارائه‌ی خدمات پرستاری مناسب و استاندارد مشغول است. همچنین در تمامی بیمارستان‌ها واحدی به نام "home care" یا مراقبت در منزل وجود دارد که بیماران پس از ترخیص می‌توانند از خدمات این مراکز استفاده کنند.
وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح تایید صلاحیت حرفه‌ای پرستاران از سال گذشته عنوان کرد: با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و تنوع بیماری‌ها، وزارت بهداشت با طرح صلاحیت حرفه‌ای پرستاران را پس از فارغ‌التحصیلی تایید صلاحیت می‌کند؛ پس از تایید وزارت بهداشت، تایید صلاحیت کاملا به سازمان نظام پرستاری اعطا می‌شود.
صفری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر نقش پررنگ پرستاران در مواقع بحرانی و مناسبت‌های مختلف و تیم‌های بحران پرستاران  گفت: پرستاران استان در ارائه‌ی خدمات درمانی به زائران امام حسین (ع) و زلزله زدگان کرمانشاه پیشقدم بودند.
وی در پایان از برگزاری مراسم گرامیداشت هفته‌ی پرستار در چهارم بهمن ماه در تالار وحدت دانشگاه تبریز خبر داد و خاطرنشان کرد: این برنامه از ساعت ۹ الی ۱۳ و با حضور یک هزار پرستار برگزار خواهد شد. برنامه‌های گرامیداشت هفته‌ی پرستار از سی‌‌ام دی ماه شروع شده و تا ششم بهمن ماه ادامه خواهد داشت که بازدید از بیمارستان‌ها و دیدار با پرستاران، برگزاری پیاده‌روی در ششم بهمن ماه با همکاری سازمان نظام پرستاری و بسیج جامعه‌ی پزشکی و سخنرانی پیش از خطبه‌ها از جمله‌ی این برنامه‌ها به شمار می‌آیند.
"محمد ارشدی"، نائب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز نیز در ادامه‌ی این نشست با بیان این که پرستاران در بسیاری از موارد مورد به دوستی قضاوت نمی‌شوند، گفت: ماهیت شغل پرستاری سخت و طاقت‌فرسا است، اما در بسیاری از موارد ضعف کار آنان بیش از ایثار و از خود گذشتگی برجسته می‌شود. رسانه‌ها در انعکاس حساسیت حرفه‌ای و وظایف پرستاران نقش مهمی را ایفا می‌کنند. معوقات و اجرای قانون سختی کار پرستاران بلاتکلیف بوده و مطالبه‌ی همه‌ی همکاران این است که بدون دغدغه‌های دیگر انجام وظیفه کنند.
وی با اشاره به این که اولین دانشجوی پرستاری حدود یک قرن پیش از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ‌التحصیل شده
است، خاطرنشان کرد: هم اکنون حدود یک هزار دانشجو در دانشکده‌ی پرستاری تبریز در تمامی مقاطع مشغول به تحصیل هستند و مقطع دکتری برای اولین بار در این دانشکده  ارائه شده است. تبریز همواره اولین بوده و آذربایجان شرقی در اجرای طرح تایید صلاحیت پرستاران نیز موفق به کسب رتبه‌ی اول شده است، به طوری که حدود ۱۰ هزار نفر از پرستاران کشور تایید صلاحیت شده‌اند که بیش از ۵۰۰ نفر آن متعلق به استان ما هستند.
صفری افزود: بیش از ۶۸ برنامه‌ی بازآموزی در شش ماهه‌ی دوم سال جاری اجرا شده است.
همزمان با میلاد حضرت زینب کبری (س)، ۲۹ دی لغایت ششم بهمن ماه به نام "روز پرستار" نامگذاری شده است و مراسم گرامیداشت روز پرستار دانشگاه علوم پزشکی تبریز، چهارم بهمن ماه از ساعت ۹ الی ۱۳ و با حضور یک هزار پرستار در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.

• در دوشنبه 2 بهمن 1396
  • ساعت 08